CONSERVAS ARTESAIS

A limitación que supoñía a comercialización do percebe exclusivamente fresco, viuse como nunha oportunidade se o percebe se trataba e transformaba para ofrecelo en conserva.

27 percebelleiros/as, únense para atopar unha alternativa que complemente a súa actividade de extracción do percebe, conseguíndoa coa transformación e a conservación deste produto.

Así, unido a comercialización do percebe fresco, crean novos produtos derivados: percebe natural enlatado con e sen uña, paté de percebe con e sen algas mariñas.

Para a elaboración destas novas liñas de produto fan uso do percebe de menor valor comercial, como son aqueles de menor tamaño e que comercialmente son menos demandados ou non teñen saída.

Xunto ao percebe ven outra alternativa no ourizo de mar, ampliando con este recurso a liña de produtos introducindo: ovas de ourizo ao natural, paté de ourizo e paté de ourizo con percebe.


Coste do proxecto: 131.667 €

Axuda pública: 30.726,19 €

*Datos publicados pola Red Española de Grupos de Pesca